Over Wilmie Geurtjens

Journaliste en tekstschrijfster Wilmie Geurtjens. Vertelt aansprekende verhalen, vooral in de communicatie van business to business en business to consumer. Altijd in toegankelijke taal.

Tot voor kort ook edelsmid, en een tijdlang partner bij Zinn!g Reclame. Duurzamista, als variant op passionista, fashionista, trashionista en andere ‘-ista’s’ op het internet. Al tientallen jaren milieubewust (en dus een beetje belachelijk). Gelukkig heet mijn interesse tegenwoordig duurzaamheid. En ben ik eindelijk salonfähig. Joepie!!

Alleen… het woord duurzaamheid wordt te pas en te onpas gebruikt, en vaak in een weinig vreugdevolle context. Het is iets wat we moeten zijn en doen. Een ernstige plicht. Een woord beladen met angst voor klimaatverandering en misschien zelfs het eind van de wereld. Over ons zelf afgeroepen door blinde consumptie.

Nu vind ik blinde consumptie ook heel stom. Dingen kopen, dingen doen waar je niet eens lol in hebt, maar waarvan je denkt dat je het moet willen omdat ‘iedereen’ het nu eenmaal doet. Nog stommer vind ik het als die dingen tot gevolg hebben dat de natuur vervuilt of verdwijnt. Of dat mensen in lagelonenlanden, onder weerzinwekkende arbeidsomstandigheden, het zout in de pap nog niet verdienen.

Gelukkig zie ik steeds meer mensen bezig met mooie oplossingen waar je écht blij van wordt. Omdat ze het leven comfortabeler en plezieriger maken, terwijl ze toch minder of niet vervuilen. Soms zelfs lucht, aarde en water schoner maken. Omdat ze gemaakt zijn van hernieuwbare materialen. Of hergebruikte. Omdat een heel nieuwe technologie of werkwijze is ontwikkeld. Duurzamer leven kan op ieder gebied: van eten tot kleding, van telefoons tot energie, van reizen tot thuisblijven.

Ik geniet van al die initiatieven en producten. En ik wil er over vertellen. Omdat iedereen die iets bedenkt dat bijdraagt aan een gezondere en plezieriger leefomgeving, aandacht en navolging verdient. Ook wanneer het nog niet volmaakt en uitontwikkeld is. De wereld is vol mensen die het goed met elkaar voor hebben. Daarom ben ik een blije duurzamista.

Update, februari 2019

De laatste jaren is de belangstelling voor een duurzame levensstijl geëxplodeerd. Ieder medium, zowel on- als off line,  bericht over telkens weer nieuwe producten en processen. Ik vind het fantastisch, en heb het gevoel dat mijn werk er wat de bewustmaking van het belang van duurzaamheid even op zit. Voorlopig plaats ik daarom vooral artikelen over andere onderwerpen, eerder geschreven voor diverse media. Ze gaan over uiteenlopende zaken, van de liefde tot horloges, maar altijd op een manier waar je als lezer(es) een goed gevoel aan over houdt. Ik blijf een blije, en in mijn eigen dagelijks leven natuurlijk nog steeds een duurzamista.

Contact?

Mail naar wilmiegeurtjens@tiscali.nl

of bel 06 1483 5415

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.